Welkom bij het Historisch Genootschap "Oud-Middelye"

Welkom bij het Historisch Genootschap "Oud-Middelye"

vrijdag 8 oktober 2010

Uitnodiging voor de najaarsbijeenkomst.

van het Historisch Genootschap Oud-Middelye op dinsdag 2 november 2010 in de Doopsgezinde kerk, aanvang 20.00 uur.


U zult geboeid luisteren naar Ber de Lange die vertelt over de bijzondere geschiedenis van de stad Purmerend en haar grote betekenis voor de regio. Dit naar aanleiding van het 600 jarig bestaan van Purmerend.


Ber de Lange
Bijna een halve eeuw al verzamelt Ber de Lange alles wat met Purmerend te ma¬ken heeft. De 74-jarige cultuur¬historicus weet 'alles' van de Purmerendse geschiedenis en deelt dat graag. De Lange begon in '66 met het fotograferen van stedenbouw en gebeur-tenissen in Purmerend. „Er zat zo'n mooie trapgevel op de Boterhallen in de Nieuw¬straat. Die moest op foto worden vastgelegd".

Nadat Ber de Lange in '67 een heupoperatie onderging, sloeg de verveling toe bij de lief¬hebber van Purmerend. “Toen ben ik begonnen met het verzamelen van ansichtkaarten. Mijn oudste ansichtkaart stamt uit 1893”. Regelmatig leidt Ber groepen rond in Purmerend en men is verrast over zijn gedetailleerde kennis van de stad en haar bewoners. Onlangs werd hij voor zijn historische activiteiten koninklijk onderscheiden.